PROJEKT – Pametno manjše stanovanje

Današnja tehnologija nam omogoča, da naprave med seboj povezujemo in s tem omogočimo, da imamo mi kot uporabnik vso “pamet” doma v naših rokah na enem mestu…

Naročnik manjšega stanovanja je imel ključen problem, kako najprej znižati mesečne stroške obenem pa povečati funkcionalnost stanovanja.

Naročniku smo najprej zamenjali komplet osvetlitev v stanovanju (Led osvetlitev) in s tem omogočili nekaj malega prihranka pri porabi elektrike obenem pa smo tudi zamenjali dva stara in zelo potrošna uporabnika elektrike (električni bojler in pa steklo keramično ploščo), oba aparata sta bila stara skoraj 10let in kot taka sta v primerjavi z današnjimi apararati porabila tudi do več kot 50% elekrične energije za enak učinek kot novejši aparati. Električni bojler se sedaj krmili preko urnikov v naprej nastavljenih glede na način življenja lastnika stanovanja. S tem omogočimo, da tudi bojler ni stalno priklopljen ampak se priklopi na podlagi urnikov oz. možen vklop z mobilnim telefonom.
V elekro omarico smo namestili kontrolnik porabe in sedaj lastnik stalno preko aplikacije lahko nadzira trenutno, dnevno, tednsko, mesečno, letno porabo električne energije.
Na ta kontrolnik je možno priklopiti tudi sončno elektrarno in tako lahko stalno nadziramo količino porabljene in proizvedene električne energije.

V stanovanje smo namestili kar nekaj pametni krmilnikov za električne vtičnice ter same luči. Za glasovno krmiljenje smo namestili Echo Amazon, ki uporabniku omogoča, da z glasovnimi ukazi krmili celotno stanovanje (ukaz: good night – izklopi vse luči v stanovanj, ukaz: I am home: vklopi TV, vklopi luč v kuhinji, preveri stanje rolete in jo po potrebi odpre,…)

Bi imeli pameten dom pa nimate ideje? Si želite strokovno pomoč? Potem smo mi za vas pravi naslov. Kontaktirajte nas :

info@dombrezskrbi.si