Video domofonija – nova oblika “zvoncev”

Sistem video domofona je nova oblika “zvonca” , ki vam omogoča, da poleg zvonjenja ob prihodu obiska prenaša tudi avdio zvok oz. dvosmerno komunikacijo in pa prenos video slike-da lako vidite, kdo je pred vašimi vrati.
Na trgu obstaja veliko različnih video domofonov kjer se razlikujejo tako po ceni, kvaliteti kot tudi samih specifikacijah.

Sama video domofonija se loči na dve veji:
-Klasičen video domofon
-IP Video domofonija

Klasičen video domofon omogoča prenos zvoka in video slike na notranjem barvnem LCD ekranu in možnost odpiranja vrat s tipko (seveda če imate v vratih nameščeno električno ključavnico).

IP Video domofon omogoča vse zgoraj našteto obenem pa omogoča še dodatno, da video domofon krmilite s pametnim telefonom in da tudi če vas ni doma prejmete obvestilo in lahko po želji tudi komunicirate z vašim obiskom pred vrati.


IP video domofon deluje v IP tehnologiji, kar pomeni da notranja in zunanja naprava imata svoj IP naslov in delujeta kot standalone napravi v vašem LAN omrežju prav tako se tudi napajata preko omrežja PoE.
Prednost IP domofonije je tudi v tem, da novejši IP domofoni omogočajo tudi odpiranje vrat s RFID ključem/kartico.

Imate zvonec/domofon, ki ga je načel čas? Iščete rešitev glede prave izbire video domofona pa ne veste kako se tega lotiti? Potem smo mi za vas pravi naslov.

Pišite nam na: info@dombrezskrbi.si

Varnostni sistem premoženja

Varnosti sistem je danes vam v pomoč pri varovanju premoženja, bodisi hiše, vikenda, lope, kolesarnice, kleti, garaže,…. Varnostni sistem varuje vaše premoženje […]